JISS - מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון

JISS

JISS

ההחלטה ההיסטורית של טראמפ בעניין הגולן מאששת את חוק התשואה הפוחתת: ערבים המסרבים לעשות שלום עם ישראל מאבדים זכויות ונכסים ככל שהזמן עובר. אבו מאזן: לתשומת ליבך.

להכרה של נשיא ארה”ב השבוע בריבונותה של ישראל על רמת הגולן יש השלכות מגה-חשובות על הדיפלומטיה הישראלית-פלסטינית בהמשך הדרך.

ההחלטה ההיסטורית של טראמפ בעניין הגולן מאששת את חוק התשואה הפוחתת: ערבים המסרבים לעשות שלום עם ישראל מאבדים זכויות ונכסים ככל שהזמן עובר. אבו מאזן: לתשומת ליבך.

במשך 50 שנה הייתה לחאפז אסד ולבשאר אסד הזדמנויות לחתום עם ישראל על הסכם שלום שיבטיח את הריבונות הסורית על הגולן. האסדים יכלו להגיע לעסקה גם אחרי שישראל סיפחה את השטח באופן רשמי ב-1981 וגם אחרי שנתניהו נכנס לתפקיד ב-1996, אלא שהם נסוגו פעם אחר פעם. בהמשך התפורר המשטר העלאווי במלחמת אזרחים עקובה מדם, והאיראנים נכנסו פנימה. ויתור מצד ישראל על הגולן בשלב זה גובל בטירוף.

השאלה האם למבנה הצרפתי-קולוניאליסטי הנקרא סוריה הייתה תביעה איתנה יותר על הגולן מאשר לישראל, במונחים היסטוריים, תרבותיים וגאו-פוליטיים – הייתה נתונה בספק לכל אורך הדרך. אבל הייתה נוסחה בשם “שטחים תמורת שלום” שצברה תמיכה בינלאומית, ועשויה הייתה לפעול לטובת משטר אסד, אילו רק היה מוכן לעשות שלום. אלא שהאסדים העדיפו מלחמה קרה, ונוסחת ה”שטחים תמורת שלום” הלכה והעלתה עובש עד שאיבדה כל רלוונטיות.

לזכותו הנצחית של טראמפ ייאמר שהוא נטש כעת את נוסחת “השטחים תמורת שלום” והעמיד כנגדה לוגיקה פוליטית פשוטה: לאחר שוויתרה על הזדמנויות רבות לשלום ואיבדה כל לגיטימציה מוסרית כישות מדינתית, לא מגיע לסוריה דבר, ולהפך – לישראל מגיע ביטחון וצדק דיפלומטי. לישראל מגיע לקבל את הגולן.

החבורה הרגילה של מומחי המזרח התיכון באמריקה מיהרה לבקר את טראמפ. ההכרזה על הגולן “גוזרת דין מוות על תוכנית השלום הישראלית-פלסטינית המיוחלת כל-כך של ג’ראד קושנר”, קבעה תמרה קופמן וויטס ממכון ברוקינגס. “המהלך מסכן את תוכנית השלום של הממשל”, הזהירו ריצ’רד האס מהמועצה לקשרי חוץ ודניס רוס ממכון וושינגטון. המומחים האלו הבינו את העניין בדיוק הפוך! ההכרזה הנועזת של טראמפ על הריבונות ברמת הגולן משפרת עד מאוד את הסיכויים להגיע לשלום ישראלי-פלסטיני ביום מן הימים, משום שהיא טומנת בחובה אזהרה לאבו מאזן: כניסה למשא ומתן או הפסד צורב.

שהרי זה כבר למעלה משני עשורים, מאז לידתו של תהליך אוסלו, שוררת כאן דינמיקה מסוכנת: הפלסטינים נוטשים שוב ושוב את שולחן המשא ומתן, ובאופן עלום כלשהו עלות העסקה רק הולכת ומאמירה מבחינת ישראל דווקא. הרשות הפלסטינית אינה משלמת כל מחיר על סרבנותה, ואילו ישראל מתבקשת לשלם מחיר הולך וגדל רק כדי לשדל את הפלסטינים לחזור לתהליך ולספק את דרישותיהם.

כך היה בכל אחד מסבבי המשא ומתן: אוסלו א’, אוסלו ב’, וואי, קמפ דייוויד, טאבה, אנאפוליס וקרי. בכל פעם התבקשה ישראל להסכים ליותר ויותר ויתורים. וושינגטון לחצה על ישראל לתגמל את אבו מאזן ללא הרף על הגעתו, והישארותו, סביב שולחן המו”מ. דינמיקה זו הזינה את התיאבון הפלסטיני ואפשרה לאבו מאזן לסחוט את ארה”ב וישראל פעם אחר פעם כדי לקבל “ממתקים” (דוגמת שחרור מחבלים פלסטינים מבתי הכלא הישראליים) וויתורים נוספים (40 אחוזים, ואז 80, ואז 92, ואז 95, ואז 97 אחוזים משטחי הגדה המערבית, וכן הלאה).

בכל פעם שלשלו הפלסטינים לכיסם את הוויתורים הישראליים מבלי להראות כל נכונות לפשרה על סוגיות קונקרטיות; ואחר כך הכשילו את השיחות או השתמשו בחמאס שיביא את הקץ לשיחות, תוך שהם רצים למוסדות הבינלאומיים כדי להאשים את ישראל, ואז מפרים כמעט כל מחויבות קודמת שלהם.

כך קרה שתביעות הפלסטינים לא התמתנו במהלך השנים; להפך, הן התקשחו והקצינו תוך שהן ניזונות מאספקה יציבה של ציפיות מנופחות מצד ממשלי קלינטון, אובמה והאיחוד האירופי. הדינמיקה הדיפלומטית שנשענה על עקרון “שטחים תמורת שלום” המקודש עבדה תמיד לרעת ישראל.

עד עכשיו.

כעת, אומר ממשל טראמפ, אנחנו הולכים לנקוט גישה קצת שונה בדיפלומטיה הישראלית-פלסטינית, ולבסס דינמיקה בריאה יותר.

קודם כול, אמריקה אינה סוגדת עוד למתכון בן חצי המאה של “שטחים תמורת שלום”. שלום ושגשוג הם רווח כשלעצמם. ובאשר לשטחים, ובכן, הבה נראה אילו הסדרים יהיו הוגנים, מציאותיים ובני קיימא במצב הנוכחי. אין שום דבר קדוש בקו שביתת הנשק של 49′ (“הקו הירוק”).

שנית, אמריקה תיישם, בגדר הסביר, את חוק התשואה הפוחתת, דהיינו מי שאינו מוכן להתפשר יפסיד. אם אבו מאזן לא ייכנס לדיון על מה שמכונה “עסקת המאה” של טראמפ, ויחשוב שהוא יכול לחכות לעסקה טובה יותר שממשל אמריקני עתידי בעל נטיות יותר פרו-פלסטיניות יכפה על ישראל… שיחשוב שוב!

הזמן לא יעמוד מלכת. כמו משטר אסד, גם “הרשות” של אבו מאזן עלולה לאבד את הלגיטימציה המוסרית והפוליטית שלה כסמי-מדינה אם תמשיך לנקוט מדיניות איומה הכוללת “תשלום עבור רצח” (מתן תמריצים לפעולות טרור נגד ישראל) וניסיונות להפליל את ישראל במוסדות בינלאומיים, ותסרב לנהל משא ומתן לפשרה הגיונית ומאוזנת עם ישראל.

סירוב כזה עלול לגרום לממשל טראמפ להחיל את תקדים הגולן גם על הגדה המערבית. הוא עשוי להכיר בריבונות הישראלית על חלקים מיהודה ושומרון (למשל, מירושלים רבתי עד יריחו ובקעת הירדן, או ברוב שטח C); או לחלופין לסגת לחלוטין מתמיכתו בעצמאות פלסטינית ולחזור להשקיע באופציה של חסות ירדנית על חלקים מהגדה המערבית.

בקיצור, היבטים של ריבונות פלסטינית שהרשות עשויה לקבל כיום בעסקה עם ישראל על חלקים מסוימים ביהודה ושומרון לא בהכרח יהיו בני השגה גם בעוד שנים מספר. מוטב לו לאבו מאזן שימהר לקפוץ על העגלה או שייאלץ לשלם את המחיר הכואב עד מאוד של החמצת ההזדמנות.

המהפך שעשה ממשל טראמפ בדינמיקה הפוליטית בכל הנוגע לישראל ולפלסטינים, דינמיקה שהשפעותיה המזיקות מורגשות כבר זמן ארוך, הינו בעל ערך עצום. הוא הופך על פיו את מגרש המשחקים הדיפלומטי במזרח התיכון ויוצר לחץ לתנופה ולהתקדמות של ממש, משום שהוא מעביר את המסר שהזמן פועל נגד האינטרסים הפלסטיניים.

אני מקווה שתוכנית השלום של טראמפ תעשה עוד צעד נוסף קדימה. יהיו אשר יהיו הרעיונות שיוצגו בתוכנית ביחס לגבולות, אני סבור שחובה על ארה”ב להתנגד להכחשת ההיסטוריה היהודית בירושלים ולהתנהלות הצבועה, האלימה והמקוממת של הוואקף בהר הבית.

התוכנית של טראמפ צריכה לעמוד על זכויות התפילה של יהודים בהר הבית, הן משום שהדבר יעשה צדק עם העם היהודי והן משום שהוא יאלץ את הפלסטינים להכיר בעל כורחם בקשר העמוק של העם היהודי לאתר הקדוש ולארץ הקודש.

ניתן לאפשר תפילה יהודית במקום שבו עמד בית המקדש הראשון והשני (ולא רק מתחת להריסות המקדשים הללו, מחוץ לחומה החיצונית של הר הבית, במקום הקרוי הכותל המערבי), מבלי לגלות חוסר כבוד כלפי האסלאם.

אחת האפשרויות היא הסדר חלוקת זמן באתר, בדומה להסדרי התפילה המופעלים במערת המכפלה בחברון. לחלופין, ניתן יהיה להקים בית כנסת צנוע בשולי הרחבה העצומה והבלתי מנוצלת ברובה של הר הבית, באופן שלא יאפיל על שני המבנים המוסלמיים הגדולים הניצבים על ההר או יערער על אולמות התפילה הענקיים שמתחת למסגד.

אפשר לקרוא לזה חוק התשואה הגוברת: הנעת הפיוס בין ישראלים לפלסטינים באמצעות ערעור על אמיתות בלתי ניתנות לשינוי והתמודדות עם הבלתי נמנע.


סדרת הפרסומים “ניירות עמדה” מטעם המכון מתפרסמת הודות לנדיבותה של משפחת גרג רוסהנדלר.


תמונה: Bigstock

Trump’s landmark Golan decision asserts the law of diminishing returns: Arabs who refuse to make peace with Israel lose rights and assets as time goes forward. Mahmoud Abbas: Take notice.

US President Trump’s recognition this week of Israel’s sovereignty over the Golan Heights has mega-important implications for Israeli-Palestinian diplomacy of the future.

The landmark decision asserts the law of diminishing returns: Arabs who refuse to make peace with Israel lose rights and assets as time goes forward. Mahmoud Abbas: Take notice.

Papa Hafez Assad and Baby Bashar Assad had opportunity after opportunity over 50 years to cut a peace deal with Israel that would have secured Syrian sovereignty over the Golan. Even after Israel formally annexed the territory in 1981, and even after Prime Minister Netanyahu took office in 1996, the Assads could have struck a deal. But they backed away each time; then the Alawite regime crumbled in bloody civil war and the Iranians moved in; and now relinquishing the Golan would be an insane Israeli move.

All along, it was doubtful that the French-colonialist construct called Syria had any greater claim to the Golan Heights than Israel did, historically, culturally or in geo-political terms. But there was a formula called “land for peace” which gained international currency and which might have worked in favor of the Assad regime – had it been willing to make peace. But the Assads preferred cold war, the “land for peace” construct grew moldy, and it eventually became irrelevant.

To Trump’s everlasting credit, he has now effectively jettisoned the “land for peace” construct, and instead applied raw political logic: Having forfeited many opportunities for peace and having lost any moral legitimacy as a state actor, Syria deserves nothing. Conversely, Israel deserves security and diplomatic justice. Israel deserves the Golan.

The usual gang of American Mideast experts have been quick to criticize Trump. The Golan move “signs the death warrant for Jared Kushner’s long-awaited Israeli-Palestinian peace plan,” barked Tamara Cofman Wittes of the Brooking Institution. “This jeopardizes the administration’s own peace plan,” warned Richard Haas of the Council of Foreign Relations and Dennis Ross of the Washington Institute.

These experts have it exactly backwards! Trump’s bold Golan declaration enormously improves the chances for eventual Palestinian-Israeli peace. Because it puts Abbas on notice: Deal or lose.

You see, for more than two decades since the advent of the Oslo process, a dangerous dynamic has been in place. The Palestinians walked away from the negotiating table again and again, and somehow the cost to Israel of a deal went up and up. The Palestinian Authority paid no price for its rejectionism, while Israel was expected to pay an ever-steeper price for engaging and satisfying the Palestinians.

This was the case in every round of negotiation: Oslo I, Oslo II, Wye, Camp David, Taba, Annapolis and the Kerry rounds. Each time, Israel was expected to concede more and more. Washington pressured Israel to constantly reward Abbas for coming to, and staying at, the negotiating table. This fed Palestinian appetites and allowed Abbas to continually blackmail the US and Israel for “sweeteners” (like the release of Palestinian terrorists from Israeli jails) and concessions (40 percent, then 80, then 92, then 95, then 97 percent of the West Bank land mass, etc.).

Each time, the Palestinians pocketed Israeli concessions without willingness on their part to compromise on concrete issues; then crashed the talks or used Hamas to doom the talks while running to international institutions to blame Israel, and then breaking almost every previous commitment of their own.

As such, Palestinian demands haven’t moderated over the years; they have hardened and radicalized – fed by a steady diet of expectations inflated by the Clinton and Obama administrations and the European Union. Backed by the sacred “land for peace” principle, the diplomatic dynamic always worked against Israel.

Until now.

Now, says the Trump administration, we’re going to approach Israeli-Palestinian diplomacy differently, applying new rules and a healthier dynamic.

First, America no longer worships at the altar of the 50-year-old “land for peace” recipe. Peace and prosperity are their own rewards. As for land, well, let’s look at what arrangements are fair, realistic and sustainable in the current situation. There is nothing holy about the 1949 armistice line (the “Green Line”).

Second, America will reasonably apply the law of diminishing returns, meaning that those who aren’t willing to compromise will lose. If Abbas doesn’t engage on Trump’s so-called “deal of the century” and thinks that he can hold-out for a better deal imposed on Israel by a more pro-Palestinian American administration in future… think again!

Time won’t stand still. Like Assad’s regime, Abbas’s “Authority” risks losing all moral and political legitimacy as a semi-state actor if it persists with horrible policies like “pay for slay” (incentivizing terrorism against Israel) and attempts to criminalize Israel in international institutions; and if it refuses to engage in negotiations toward a levelheaded compromise with Israel.

As a result, the Trump administration is liable to apply the Golan precedent to the West Bank. It could recognize Israeli sovereignty over parts of Judea and Samaria (say, the broad Jerusalem to Jericho envelope and the Jordan Valley, or most of Area C); or it may dial-back from support for Palestinian independence all-together and instead re-invest Jordan with tutelage over parts of the West Bank.

In short, the aspects of Palestinian sovereignty in some parts of Judea and Samaria that might be available now to the Palestinian Authority in a deal with Israel won’t necessarily be obtainable in several years’ time. Abbas better hurry-up and pony-up, or he will encounter the very painful cost of missed opportunity.

The Trump administration’s reversing of the long-deleterious global political dynamic regarding Israel and the Palestinians is supremely valuable. It transforms the Mideast diplomatic playing field. It creates pressure for forward momentum and real progress by intimating that time works against Palestinian interests.

I am hoping that Trump’s peace plan goes one step further. Whatever ideas presented in the plan regarding borders, I think it imperative that America push-back against Palestinian denial of Jewish history in Jerusalem and the Wakf’s violent and outrageous shenanigans on the Temple Mount.

The plan should insist on Jewish prayer rights on Har HaBayit. This will do justice to the Jewish People, and willy-nilly force Palestinian recognition of the Jewish People’s ancient ties to the holy site and to the Holy Land.

Jewish prayer on the site of the First and Second Temples (and not just beneath the ruins of those temples, outside the mount’s external retaining barrier, known as the Western Wall) can be facilitated without disrespecting Islam.

One possibility is a time-sharing agreement at the site, like the prayer arrangements that apply in Hebron’s Cave of Machpela (Tomb of the Patriarchs). Alternatively, a modest synagogue could be established on the fringes of the vast and mostly unused Temple Mount plaza in a way that doesn’t overshadow the two large Moslem structures on the Mount or undermine the several gargantuan Moslem prayer vaults underground.

Call this a law of increasing returns: Fueling reconciliation between Israelis and Palestinians by tackling unalterable truths and facing the inevitable.

 

Published in The Jerusalem Post 29.03.2019


JISS Policy Papers are published through the generosity of the Greg Rosshandler Family.


photo: Bigstock